Novosti

Sprema se Maybach SUV

Sprema se Maybach SUV
Sprema se Maybach SUV

Svi smo do sada čuli glasine o Maybach SUV modelu, za koji zvaničnici kompanije često govore da je u planu.

Mercedes sigurno želi da isproba sreću u skoro formiranom SUV luksuznom segmentu, tako da ova priča nije nerealna.

Bentley Bentayga je već tu, kao i Maserati Levante, a Lamborghini radi na proizvodnoj verziji modela Urus. Rolls Royce testira Project Cullinan, a čak i Aston Martin razvija svoj prvi crossover kroz DBX koncept.

Ovaj put Ola Kallenius, član odbora Mercedesa je govorio za Top Gear i još jednom pomenuo Maybachom super crossover. "Da li možemo da napravimo SUV? Ne bih ga otpisao. Ne možemo to da uradimo na aktuelnoj platformi, pa bismo morali takav model da baziramo na platformi naredne generacije."

Mercedes uživa odličan uspjeh nakon ponovnog lansiranja Maybach brenda, koji je stavio na produženu verziju S klase koja okupira vrh njihove ponude. Trenutno kineski kupci kupuju više S Class Maybach modela mjesečno, nego što se godišnje prodavalo automobila u najbolje vrijeme Maybacha.

Sa crossover trendom koji raste, nema razloga da Mercedes ne pokuša da napravi Maybach SUV, pogotvu poslije ovakvog uspjeha S klase. Pošto recept radi, možemo da očekujemo da naredna generacija GLS modela, dobije i Maybach verziju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije