Novosti

Stigla nova Škoda "Octavia" vrs AWD (FOTO)

Stigla nova Škoda "Octavia" vrs AWD (FOTO)
Stigla nova Škoda "Octavia" vrs AWD (FOTO)

Pogon na svim točkvima odavno nije rezervisan samo za prave terence i SUV modele već ih dobijaju i automobili koji će najčešće putovati asfaltiranim ulicama. Takva je situacija i sa novim modelom kojim nad dolazi iz Češke.

Čini se da Škoda koristi medijski prostor koji je nastao sada kada je Volkswagen pognuo glavu i ne želi da se o njima previše priča kako se ne bi pomenuo Dizel skandal. Zato su nakon novog koncepta krenuli sa prodajom nove verzije "Octavia" modela.

U pitanju je "vRS AWD" varijanta koja, kako joj sama oznaka govori, donosi pogon na svim točkoima. Kupcima se nudi u dva varijante, kao limuzina i karavan. Jedina opcija po pitanju motora je dvolitarski TDI dizelaš koji daja 180 konja snage uz maksimalni obrtni momenat od 380Nm, mjenjač je standardi šestostepeni DSG.

Ubrzanje od 0 do 100 na sat iznosi 7.6 sekundi u limuzina a 7.7 sekundi u karavan varijanti što je za 0.3 sekunde brže u odnosu na verziju sa pogonom na prednjim točkovima. Kombinovana potrošnja je 4.9 litara na 100 kilometara dok emisija CO2 iznosi 129g po pređenom kilometru.

Uz ovu varijantu idu kao dio standarne opreme i alu-felne od 18 inča, sportsko vješanje i bi-xenon farovi, satelitska navigacija, dvozonska klima, elektronska blokada diferencijala...Cijena će biti oko 35 750 evra što je za 1 900 evra više u odnosu na cijenu regularne verzije "Octavia" modela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije