Novosti

Superjahta koja oduzima dah

Superjahta koja oduzima dah
Foto: N.N. | Superjahta koja oduzima dah

Prije nekoliko dana predstavljen je koncept jahte od strane francuskog studija YXXI Yacht Design, nazvanProject # 4.

U pitanju je zapanjujući koncept superjahte koja izgleda kao da je upravo stigla iz budućnosti. Prekrasan brod dug 127 metara je odraz neograničenog luksuza i inspirisan je savremenim avio i auto-dizajnom.

Project #4 bi bio u mogućnosti da primi do 30 gostiju i 46 članova posade, a stilizovani enterijeri su u potpunosti prilagođeni zahtjevima vlasnika.

Na primjer, jahta se može pretvoriti u masivni teniski, fudbalski  ili košarkaški teren, prostor za igranje badmintona ili čak teren za golf. Zvuči zabavno zar ne?

Druge ključne karakteristike koje padaju na pamet dizajnerima uključuju bioskop sa 30 sjedišta, dok će heliodrom na prednjem dijelu jahte učiniti da gdje god da se usidrite to učinite u velikom stilu.

Helikopter vam takođe omogućava brz transport s jedne na drugu lokaciju. Šta je s pogonskim sistemom?

Iako ovaj projekat još uvijek nije realizovan, vjeruje se da će moćnu jahtu pokretati dizel-električni pogonski agregat, obećavajući tiho krstarenje na dalekim putovanjima.

Ne smijemo ni da zamislimo koliko će ovaj brod koštati, ali niko nam ne može zabraniti da maštamo kako bi bilo divno krstariti na njemu.

(NN/luxlife.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije