Novosti

Tesla S ubjedljivo najprodavaniji u Norveškoj

Tesla S ubjedljivo najprodavaniji u Norveškoj
Tesla S ubjedljivo najprodavaniji u Norveškoj

Kada je riječ o zastupljenosti električnih automobila na ulicama, ono što je za Sjedinjene Države Kalifornija, to je u Evropi Norveška.

Ipak, Norvežani su po nečemu nadmašili i Kaliforniju - modeli automobila na električni pogon sve češće su najtraženiji kada se sumiraju mjesečni rezultati prodaje u toj skandinavskoj zemlji, piše B92.

Visok standard i povlastice koje u Norveškoj imaju vlasnici vozila na električni pogon doveli su do toga da je Tesla Model S postavio nevjerovatan mjesečni prodajni rekord. Za kupvovinu ovog automobila u martu 2014. odlučilo se čak 1.493 Norvežana.

To ne samo da je najbolji mjesečni prodajni rezultat Tesle S u toj zemlji, već je i najbolji prodajni rezultat svih vremena bilo kog modela automobila tokom jednog mjeseca u Norveškoj.

Broj isporučenih Tesli S bio je u martu dva puta veći od broja primjeraka modela VW Golf, koji je drugi na listi najbolje prodavanih automobila u Norveškoj u tom mjesecu. Pri tome treba imati u vidu i da je golf već duži niz godina najprodavaniji model u Evropi i da je znatno jeftiniji od Tesle S.

Na trećem mjestu po prodaji našao se još jedan električni automobil, Nissan Leaf, koji je prodat u 425 primjeraka.

Da će biti ozbiljna prijetnja modelima sa konvencionalnim motorima Tesla S je pokazao čim se pojavio na norveškom tržištu, u septembru 2013.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije