Novosti

Tesla još jednom odložio lansiranje Modela X

Tesla još jednom odložio lansiranje Modela X
Tesla još jednom odložio lansiranje Modela X

Kompanija "Tesla Motors" objavila je da je ostvarila najbolji kvartalni prodajni rezultat u svojoj istoriji, sa 7.785 isporučenih vozila u trećem tromesečju 2014.

Istovremeno, saopšteno je da se lansiranje krosovera Model X odlaže za drugu polovinu 2015.

"Tesla Motors" imao je do sada veoma uspješnu godinu. Kompanija prognozira da će 2014. završiti sa 33.000 prodatih automobila, a početkom oktobra predstavljen je unaprijeđeni Model S sa dva motora, pogonom na 4 točka i autopilotom, piše B92.

Ipak, proizvođaču luksuznih električnih automobila, koji praktično u ponudi ima samo jedan model, nedostaje još vozila u gami.

Iako je još 2012. predstavljen koncept Modela X, produkcijska verzija i dalje je u razvojnoj fazi, a kako stvari stoje, na ovaj model čekaće se još najmanje osam mjeseci.

Tesla Model X je najprije trebao da je nađe na tržištu 2013, ali je premijera pomjerena prvo za 2014, pa za početak 2015. godine, da bi kompanija sada objavila novi termin - treći kvartal 2015.

U "Tesla Motorsu" navode da je do odlaganja došlo kako bi bili sigurni da će kupcima pružiti ono što oni očekuju od ovog proizvođača - "kvalitetan automobil kojim će biti oduševljeni".

Model X je prvi krosover američke kompanije, koji će - kao i najnoviji Model S - imati pogon na sva 4 točka. Automobil je specifičan i po tome što se zadnji par vrata otvara na gore, u stilu "galebovih krila", ili kako su ih u Tesli nazvali - "krila sokola" (Falcon Wings).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije