Novosti

Tesla ukida svoj najjeftiniji model zbog slabe prodaje

Tesla ukida svoj najjeftiniji model zbog slabe prodaje
Tesla ukida svoj najjeftiniji model zbog slabe prodaje

Iako je lansiran tek 2016, Model S 60 biće kratkog vijeka, s obzirom da je proizvođač odlučio da ovu verziju povuče iz prodaje 16. aprila 2017.

Od polovine aprila potencijalni kupci Teslinih automobila više neće moći da izaberu najjeftiniju varijantu Modela S, koji se prodavao u verzijama 60 (sa jednim) i 60D (sa dva elektromotora).

Kalifornijski proizvođač luksuznih elektroautomobila u zvaničnom saopštenju objašnjava da je Model S 60, sa baterijom kapaciteta 60 kWh, uveden 2016. sa ciljem da ova vrsta vozila postane pristupačnija kupcima.

Ipak, S 60 nije ispunio očekivanja kompanije, jer su se klijenti uglavnom odlučivali za prvu sljedeću varijantu u ponudi - Model S 75, sa baterijama od 75 kWh. Zbog toga su u Tesli procijenili da nije neophodno da pored Modela S 75 imaju i S 60 u svojoj gami.

Proizvođač je takođe najavio da će sadašnjim vlasnicima Tesle S 60 omogućiti da unaprijede svoj automobil povećavanjem kapaciteta baterija na 75 kWh. Ovo poboljšanje donijeće im i povećanje autonomije u vožnji. Tako će oni koji posjeduju S 60 umjesto dosadašnjih 338 km uz unapređenje paketa baterija moći da svojim automobilom pređu 401 km (koliki je radijus kretanja Modela S 75), dok će vlasnici Tesle S 60D povećati autonomiju sa 351 km na 417 km (koliko sa punim baterijama prelazi Model S 75D).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije