Novosti

Tojota korola je najprodavaniji automobil na svijetu

Tojota korola je najprodavaniji automobil na svijetu
Tojota korola je najprodavaniji automobil na svijetu

TORENS - U svijetu je u 2013. godini prodato 1,22 miliona automobila marke "tojota korola", što je povećanje od pet odsto u odnosu na prethodnu godinu, objavila je kompanija Tojota Motor Sejls (Toyota Motor Sales- TMS) u SAD.

Taj model automobila je bio najprodavaniji u svijetu prošle godine, navodi se u saopštenju i dodaje da podaci o prošlogodišnjoj prodaji potvrđuju višegodišnju  popularnost "korole" u oko 150 zemalja svijeta.

"Titula najprodavanijeg modela na svijetu govori o zadovoljstvu i odanosti naših kupaca, kao i o emocijama koje gaje prema 'koroli' i Tojoti", izjavio je potpredsjednik i generalni direktor Tojota grupacije, Bil Fej.

Ukupna prodaja "korole" širom svijeta od trenutka predstavljanja modela 1966. godine, do februara 2014. dostigla je 40,72 miliona automobila, čime je taj model stekao titulu najprodavanijeg automobila svih vremena.

Institut za sigurnost na putevima (IIHS) proglasio je "korolu" najsigurnijom kupovinom u 2013. godini, a taj automobil je dobii i pet zvjezdica za sveukupnu sigurnost od tijela državne uprave "Highway Traffic Safety" (NHTSA).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije