Novosti

Toyota Camry se vraća u Evropu

Toyota Camry se vraća u Evropu
Foto: N.N. | Toyota Camry se vraća u Evropu

Poslije 14 godina odsustva sa Starog kontinenta, Toyotina limuzina ponovo će se prodavati na evropskom tržištu od 2019.

Japanski proizvođač najavio je da će Camry biti ponuđen kupcima širom Zapadne Evrope, uključujući i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Aktuelna, osma generacija Toyotine limuzine imala je premijeru 2017. na auto-salonu u Detroitu, a u Evropi će se prodavati u verziji sa hibridnim sistemom u čijem je srcu 2.5 litarski benzinac.

Specifikacije tog modela nisu saopštene, ali poznato je da sestrinski Camry za američko tržište za pogon koristi 2.5 litarski I-4 benzinac sa 206 ks (151 kW) i 250 Nm maksimalnog obrtnog momenta a da mu pomaže elektromotor od 120 ks (88 kW) i 202 Nm.

Američki Camry hibrid opremljen je litijum-jonskim baterijama, a za prenos snage angažovan je osmobrzinski automatik ili eCVT mjenjač sa elektronski kontrolisanim kontinualno-promjenljivim prenosom.

Camry osme generacije zasnovan je na Toyotinoj novoj globalnoj mehaničkoj platformi (TNGA), a hibrid se u SAD se prodaje po cijeni od 27.950 dolara.

Za sada nije poznato koliko će koštati u Evropi, ali britanski mediji navode da će u UK ovaj automobil biti skuplji od Aurisa sa hibridnim pogonom i hibridne verzije krosovera C-HR.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije