Novosti

Toyota otkrila kako izgleda osvježeni Auris

Toyota otkrila kako izgleda osvježeni Auris
Toyota otkrila kako izgleda osvježeni Auris

Avensis neće biti jedini restilizovani model kompanije "Toyota" koji će imati premijeru na predstojećem auto-salonu u Ženevi. Samo dvije i po godine pošto je lansiran, redizajniran je i novi Auris.

"Toyota" je objavila prve fotografije Aurisa za 2015, koji će kasnije tokom godine u prodajnim salonima zamijeniti aktuelnu verziju ovog modela.

Odluka kompanije da izvrši restilizaciju u ovom trenutku predstavlja malo iznenađenje s obzirom da je Auirs druge generacije prikazan na sajmu automobila u Parizu u jesen 2012, piše B92.

Sudeći prema prvim fotografijama koje otkrivaju promjene na prednjem dijelu automobila, "Toyota" se odlučila za opsežan redizajn - novi su farovi, maska hladnjaka, svjetla za maglu i prednji branik.

Farovi, kao i hromirana lajsna na hladnjaku koja se prostire između njih slični su kao na restilizovanom Avensisu, dok se izgled prednjeg branika razlikuje od trenda koji prevlađuje na najnovijoj generaciji "Toyota" automobila. Utisak je da je japanski proizvođač korigovao neke elemente dizajna koji nisu baš po ukusu evropskog kupca.

"Toyota" za sada nije objavila fotografije zadnjeg dijela automobila, ali očekuje se da su pozadi takođe izvršene manje stilske korekcije.

Značajne promjene primjećuju se i u kabini. Iako je osnovna postavka komandi i instrumenata neizmjenjena, gotovo da nijedan elemenat nije ostao isti.

Drugačiji su instrumenti ispred vozača, ventilacioni otvori, komande multimedijalnog sistema i klima-uređaja, dok je čuveni digitalni sat premješten sa gornjeg dijela centralne konzole na panel ekrana multimedijalnog uređaja.

"Toyota" za sada nije objavila specifikacije motora, ali je najavila da će Auris za 2015. biti ponuđen sa "novim i unapređenim" pogonskim jedinicama.

Tehnički detalji i nove fotografije biće dostupni početkom marta, nakon ženevske premijere ovog automobila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije