Novosti

U naredne tri godine BMW će predstaviti čak 26 M modela

U naredne tri godine BMW će predstaviti čak 26 M modela
Foto: Ilustracija | U naredne tri godine BMW će predstaviti čak 26 M modela

BMW je skoro predstavio svoj plan po kome će do 2025. godine predstaviti čak 25 automobila sa nekom formom elektrifikacije, a sada je najavljena i "najezda" novih M modela.

Kako navodi magazin "Autocar", BMW se sprema da u sljedećih nekoliko godina predstavi čak 26 M modela. Prvi od njih će biti M8 koji će biti predstavljen sljedeće godine, ali će ofanziva krenuti tek od 2019. kada će biti predstavljen potpuno novi M3, na sajmu automobila u Frankfurtu. Šef M odjeljenja kompanije Frenk Van Mil objašnjava da je M3 od velikog značaja za BMW.

Kako se navodi u izveštaju, novi M3 će biti baziran na CLAR platformi i imaće više aluminijumskih dijelova i dijelove od ojačanog čelika. Automobil će takođe imati i brojne komponente izrađene od ugljenikovih vlakana kako bi bio što lakši, odnosno, lakši od modela M3 CS koji je predstavljen na sajmu automobila u Los Anđelesu.

Uprkos glasinama o novom, hibridnom pogonu, izvori navode da možemo očekivati konvencionalan šestocilindarski agregat sa dva turbo punjača zapremine tri litre koji proizvodi 465 konjskih snaga. Ovaj agregat će biti povezan sa šestostepenim manuelnim ili osmostepenim automatskim mjenjačem, a snaga će se slati na zadnje točkove, jer je najavljeni pogon na svim točkovima previše težak, ali i skup.

Pored novog M3, možemo očekivati i performantne M verzije modela X3, X4 i Z4 koji će se pridružiti M modelima Serije 3, Serije 4, kao i modelima X2 i X7.

(Vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije