Novosti

U kabini novog modela Tesle ostaju samo volan i displej

U kabini novog modela Tesle ostaju samo volan i displej
U kabini novog modela Tesle ostaju samo volan i displej

Najnovija fotografija enterijera Teslinog "pristupačnog električnog automobila" nagovještava da je proizvođač iz Kalifornije zadržao inicijalni oblik kokpita Modela 3.

Kada je početkom aprila 2016. predstavljen prototip Teslinog Modela 3, iz te kompanije je nagoviješteno da će automobil do realizacije konačne serijske verzije vjerovatno pretrpjeti određene promjene dizajna. Međutim, sudeći prema najnovijoj fotografiji, unutrašnjost bi trebalo da ostane manje-više onakva kakva je bila i na vozilu prikazanom prije više od pola godine.

Model 3 će očigledno imati potpuno minimalistički dizajn - praktično bez ijedne klasične komande ili dugmeta, a izostaće i konvencionalna instrument tabla ispred vozača. Svim funckijama pristupaće se preko centralno smještenog ekrana mulrimedijalnog sistema, koji izgleda kao veliki tablet, dok će instrumente zamijeniti "head-up"displej.

Na komandnoj tabli, bar na ovoj fotografiji, nisu vidljivi ni ventilacioni otvori, koji su, prema nekim navodima, sakriveni od pogleda.

Početak proizvodnje Modela 3 najavljen je za polovinu 2017, dok bi prvi primjerci ovog automobila bili isporučeni kupcima kasnije iste godine. Tesla je za sada primio preko 400.000 narudžbina, a najveći problem biće kako da poveća godišnju proizvodnju kako bi zadovoljio izuzetno veliko interesovanje klijenata.

Osim toga, smatra se da će kompanija imati poteškoća i da se zadrži na obećanoj maloprodajnoj cijeni, koja bi u SAD trebalo da iznosi oko 35.000 dolara, bez državnih subvencija.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije