Novosti

U planu električni Bugatti od 700.000 evra

U planu električni Bugatti od 700.000 evra
Foto: Ilustracija | U planu električni Bugatti od 700.000 evra

Već mjesecima se spekuliše o ulasku Bugattija u svijet električnih automobila, a prema posljednjim informacijama to je sve izvjesnije.

Kako prenose britanski mediji, francuski proizvođač superautomobila je dobio zeleno svjetlo od čelnika Volkswagen Grupe čiji je član da napravi vozilo sa nultim nivoom emisije štetnih gasova.

Prvi električni automobil iz Molshajma se očekuje na tržištu 2023. godine, a navodno će biti zasnovan na platformi koju koristi prvi električni Porsche – Taycan.

Nova Bugattijeva limuzina sa četvoro vrata bi trebala da dobije kultnu oznaku "Royale" uz obimno korišćenje materijala od ugljenih vlakana kako bi se uštedilo na težini.

Dok je Taycan dugačak 4,85 metara, njegov "brat" iz Francuske će navodno da bude "znatno duži", vjerovatno celih 5 metara kako pravi vrhunski luksuzni automobil.

Što se tiče izgleda, očekuje se da pozajmi dosta detalja od Chirona, uz inspiraciju retro modelima kao što je Type 41 koji je pravljen 20-ih i 30-ih godina prošlog vijeka.

Nema detalja o unutrašnjosti automobila, ali šta možemo očekivati od vozila čija će cijena biti najmanje 700.000 evra?

Posebno pitanje su performanse – Porsche Taycan razvija više od 600 KS, dok se za Bugatti Royale očekuje da ima približno 900 KS zahvaljujući tri elektro-motora i pogon na sva četiri točka.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije