Novosti

"Uber" ostaje bez dozvole u Londonu

"Uber" ostaje bez dozvole u Londonu
Foto: Ilustracija | "Uber" ostaje bez dozvole u Londonu

Zvaničnici za saobraćaj u Londonu odlučili su da ne produže dozvolu tehnološkoj kompaniji za prevoz "Uber London" iz bezbjednosnih razloga.

Gradska uprava za saobraćaj saopštila je da firma "Uber London" nije pogodna za dobijanje dozvole za prevoz.

U saopštenju se navodi da pristup i rad "Ubera" ukazuju na nedostatak odgovornosti kada je riječ o velikom broju problema koji mogu da utiču na bezbjednost.

Dozvola koju kompanija "Uber" trenutno ima ističe 30. septembra, ali kompanija ima pravo da se žalbi u roku od 21 dana i može da obavlja djelatnosti do kraja žalbenog processa.

Iz kompanije su najavili da će uložiti žalbu.

U kompaniji "Uber" trenutno je zaposleno oko 40.000 vozača, a usluge ove kompanije koristi oko 3,5 miliona stanovnika Londona.

London se ovom odlukom pridružio gradovima kao što su NJu Delhi, Mumbaj i Kejptaun, koji su odbili da produže dozvolu "Uberu", što donosi nove nevolje za novog šefa kompanije Daru Hosrofahija, prenosi AFP.

Iz "Ubera" su saopštili da je odluka pokazala da je London zatvoren za inovativne kompanije i optužili gradonačelnika Sadika Kana, koji je podržao odluku o dozvoli, da podilazi manjem broju ljudi koji korisnicma prevoze žele da ograniče izbor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije