Novosti

Uhvaćen Ferrari Dino, hibridni nasljednik modela 488 GTB

Uhvaćen Ferrari Dino, hibridni nasljednik modela 488 GTB
Foto: N.N. | Uhvaćen Ferrari Dino, hibridni nasljednik modela 488 GTB

Društvo iz Maranela već je odavno najavilo kako će do 2022. godine 60 posto njihove ponude biti hibridi, a prvi je Ferrari Dino.

Naime, slavno ime nosiće nasljednik Ferrarija 488 GTB. Objektivi špijunskih fotografa uhvatili su novi hibridni model na autoputu u okolini Štutgarta. 

Iako je prvo bila najavljena premijera za ovogodišnji salon u Ženevi, koji počinje za malo više od dvije sedmice, to se vjerovatno ipak neće dogoditi.

Ono što je zasad poznato jest da će Ferrari Dino na tržištu naslijediti Ferrari 488 GTB, a većina ponude baziraće se na hibridima. Prema prvim informacijama bliskih proizvođaču iz Maranela na bazi unaprijeđene tehnologije Ferrarija 488 GTB biće uvedene tri varijante nasljednika. Klasičan Ferrari Dino će imati twin-turbo benzinca V8, dok će preostala dva biti hibridi. Slabiji će kombinovati twin-turbo turbobenzinca V6 i elektromotor, a snažniji atmosferski V8 i elektromotor.

U svakom slučaju, tehnički detalji kao i performanse još uvijek se kriju. No, za očekivati je kako će nasljednik biti uvjerljiviji čak i od paprene izvedbe Ferrari 488 Pista sa 700 KS.

(autopress.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije