Novosti

Uzletio kamion-helikopter

Uzletio kamion-helikopter
Uzletio kamion-helikopter

Vojska je veoma skupa. Kada se kombinuje vojna obuka i kupovina tehnologije, budžet ministarstva odbrane može da dostigne vrtoglave brojke.

Pentagon je odlučio da smanji dio vojske, kako bi ojačao druge, a rezultat je kombinacija borbenog vozila i helokoptera, prenosi Automagazin.rs.

U današnje vrijeme, možemo samo pretpostaviti da najsnažnije vojske imaju sve. To nije tačno. Pentagon je pronašao prostor za unapređenje i razvio jedno veoma neobično vozilo, koje predstavlja kombinaciju kamiona i helikoptera, koji može vertikalno da poleti i sleti.

Vozilo je razvijeno u kompaniji "Advanced Tactics".

Aktuelni prototip nosi naziv Black Knight Transformer i izgleda veoma zanimljivo. Ali, njegov izgled nije važan, najvažnije su njegove mogućnosti. Prototip je uspio da se podigne na visinu od tri metra, što nije senzacionalno, ali je potvrdilo ispravnost konstrukcije, posebno pravilan rad 8 motora.

Finalni proizvod će moći da preveze dvije tone materijala po kopnu, maksimalnom brzinom 70 milja na sat (112 km/h). Vazduhom, ista količina materijala može da se preveze do 3 kilometra udaljenosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije