Novosti

VW Passat ulazi u sportske vode

VW Passat ulazi u sportske vode
Foto: VW | VW Passat ulazi u sportske vode

Njemački gigant Volkswagen predstaviće na Sajmu automobila u Detroitu osvježeni Passat u sportskoj varijanti sa sufiksom GT.

Ova godinama prije svega porodična limuzina dobila je suptilnu, ali vidljivu sportsku liniju, sa oko 20 vizuelnih poboljšanja kako eksterijera, tako i enterijera.

Svjetlosna grupa je opremljena standaradnim LED farovima i dnevnim svjetlima, uz branik pozajmljen od R linije.

Crna prednja maska u obliku saće je zamijenila standardnu, a sve je uokvireno crvenom linijom karakterističnom za VW GT seriju.

Retrovizori i vrata su takođe naglašeni crnom bojom, koja u potpunosti prekriva i krov, a istog dezena je i mali spoiler na ivici gepeka.

I zadnja svjetlosna grupa je opremljena LED svjetlima, a uz to je i blago zatamnjena. Atraktivnost GT verzije Passata je naglašena i posebnim parom izdova uz "akustični paket" kako ga je nazvao VW.

Da ovo nije običan Passat podsjećaju i crvene čeljusti zadnjih kočnica iza 19-inčnih aluminijumskih felni "Tornado".

Unutra, dominantan je piano crni dezen preko centralne konzole i otvora za ventilaciju, dok je 6.3-inčni multimedijalni sistem oivičen karbon-fiberom koji se proteže duž centralnog dijela konzole.

Crna boja u potpunosti vlada kokpitom, sjedišta su od crne kože gdje kontrast daju sivi detalji, a crnom kožom je obložen i volan. Jedino su posebni GT pragovi od aluminijuma.

Automobil je opremljen unapređenim tehnološkim paketom koji uključuje Apple CarPlay, Android Auto, Volkswagen Car-Net App Connect i dva USB priključka, jedan napred, a drugi za zadnju klupu.

Ispod haube je standardni Pasatov V6 3.6-litarski VR6 motor sa 283 KS i obrtnim momentom od 350 Nm, uparen sa šestostepenim DSG Tiptronic automatikom, uz komande na volanu za manuelni mod.

Fabrički deklasirana potrošnja bi trebalo da iznosi od 8,4 litara na 100 km na otvorenom putu do oko 12,3 litara na 100 km u gradskim uslovima.

VW je naveo i da je vješanje spušteno, ali nije naveo detalje koliko. Passat GT će biti proizveden u ograničenoj seriji, a biće dostupne samo bijela, srebrna, siva i crna boja.

Već je poznata cijena za tržište SAD koja će kretati od 29.940 dolara, a izlazak se očekuje na proljeće 2018.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije