Novosti

VW Sport Coupe GTE najavljuje novi CC

VW Sport Coupe GTE najavljuje novi CC
VW Sport Coupe GTE najavljuje novi CC

ŽENEVA - "Volkswagen" je u Ženevi izložio koncept nove kupe-limuzine koja najavljuje nasljednika aktuelnog modela CC.

Pojava nove generacije pasata aktuelizovala je priče o novom folksvagenu CC, a posetioci ženevskog auto-salona mogu da vide u kom pravcu će razmišljati dizajneri kada budu oblikovali produkcijski model ove kupe-limuzine.

Koncept Sport Coupe GTE dugačak je 4.869 mm, širok 1.864 mm, visok 1.407 mm, što znači da je duži i širi od aktuelnog pasata, piše B92.

Osim toga, međuosovinsko rastojanje je poraslo za 50 mm i iznosi 2.841 mm, pa će putnici na zadnjim sjedištima moći udobno da se zavale i da pri tome imaju dovoljno mjesta za noge.

Za duža putovanja na raspolaganju je prtljažnik zapremine 480 litara. Kabina konceptne verzije osmišljena je tako da ima 4 zasebna sjedišta, ali će budući serijski model vjerovatno imati klasičnu zadnju klupu.

Kao što je to slučaj sa mnogim savremenim konceptnim vozilima, ali i nekim produkcijskim modelima, i u ovom automobilu je sa centralne konzole nestala većina tradicionalnih fizičkih komandi.

Umjesto dugmića, tu je veliki ekran osjetljiv na dodir.

Automobil je postavljen na velike 21-inčne točkove, koji bi na serijskoj verziji trebalo da se smanje do razumne mjere, a za pogon je upotrijebljen hibridni sistem koji se sastoji od 3.0 litarskog V6 TSI benzinca i 2 elektromotora.

Benzinski motor proizvodi 295 KS, a ukupna kombinovana snaga pogonskog sistema dostiže 380 KS, što je dovoljno da Sport Coupe GTE do stotke ubrza za 5,2 sekunde i da dostigne, vjerovatno elektronski ograničenih, 250 km/h.

Automobil može da se vozi i samo uz pomoć električne energije, a u čisto električnom modu u stanju je da pređe do 50 km.

U "Volkswagenu" tvrde da prosječna potrošnja može da se spusti i do 2 l/100 km.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije