Novosti

VW osvježava Golf GTI TCR

VW osvježava Golf GTI TCR
Foto: Ilustracija | VW osvježava Golf GTI TCR

Kompanija VW je objavila da će njihov Golf namijenjen samo za vožnju po trkačkoj stazi, GTI TCR ići pod "nož", odnonso da dobija novi facelift, dok će svi mehanički dijelovi ostati isti.

Ljubitelji Volkswagen Motorsport dobijaju rani novogodišnji poklon. Naime, kompanija je odlučila da osvježi svoj model koji je namijenjen trkačkim stazama Golf GTI TCR. 

Ovaj model posjeduje brojna aerodinamična unapređenja, vješanje specijalno izrađeno za trke i standardni četvorocilindarski agregat zapremine dva litara koji proizvodi 350 konjskih snaga. Snaga se šalje prednjim točkovima preko šestostepenog sekvencijalnog mjenjača.

Direktor Volkswagen Motorsport odeljenja, Sven Smits, je objasnio da je novi izgled Golfa GTI TCR razvijen u saradnji sa dizajnerskim odeljenjm kompanije, i da je na taj način omogućeno da trkačka verzija ovog modela liči na serijsku, te da je agregat preuzet iz serijskog modela, odnosno, samo je malo naštelovan da bude konkurentan na trkama.

Ovaj automobil će se prodavati samo na evropskom tržištu. Francuz Žan-Karl Vernej je osvojio titulu šampiona TCR International Serijes, za volanom upravo ovog modela, kada je završio na trećem mestu na posljednjoj trci sezone u Dubaiju. 

Osvježeni Golf GTI TCR neće proći kroz nikakve mehaničke promjene, a čini se i da nema razloga za to. U svakom slučaju, osvježena verzija ovog modela će svoju premijeru imati na sajmu automobila u Esenu, do 10. decembra. 

(Vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije