Novosti

VW predstavio koncept kojim najavljuje model Jetta CC

VW predstavio koncept kojim najavljuje model Jetta CC
VW predstavio koncept kojim najavljuje model Jetta CC

Golf R 400 nije jedini konceptni automobil koji je "Volkswagen" predstavio na auto-salonu u Pekingu.

Možda još zanimljivija je kupe limuzina NMC, za koju se vjeruje da će poslužiti kao osnova za produkcijski model sličnih karakteristika, piše B92.

"Volkswagen" je saopštio da koncept NMC (New Midsize Coupe) najavljuje kako bi mogla da izgleda buduća sportska limuzina koja će u gami zauzeti mjesto ispod modela Passat.

Automobil je dugačak 4.597 mm, širok 1.838 mm, a visok 1.422 mm i postavljen je na MQB-B platformu. Uz to, širi je od Passata, ali i kraći od aktuelne verzije modela Jetta.

Iako ima sporsku, nisku siluetu, koncept NMC, prema riječima ljudi iz "Volkswagena", pruža komfor za prevoz 5 odraslih putnika, uz zapreminu prtljažnika od 500 litara.

Automobil je pogonjen četvorocilindričnim 2.0 litarskim turbo-benzinskim TSI motorom sa 220 KS (162 kW), a snaga se prenosi na podlogu pomoću sedmobrzinskog DSG mjenjača s duplim kvačilom.

Ovakva kombinacija u praksi omogućava da Volkswagen NMC od 0 do 100 km/h ubrza za 6,5 sekundi i da dostigne maksimalnih 244 km/h.

Ubrzo nakon pekinške premijere koncepta NMC, pojavile su se i prve informacije o produkcijskoj verziji.

Kako piše magazin Automotive News, budući serijski model biće dio porodice sljedeće generacije modela Jetta. S obzirom na sportski izgleda koncepta, sve ukazuje na to da je u pitanju VW Jetta CC.

Isti izvor navodi da će se produkcijska verzija pojaviti 2016. i da će se proizvoditi u "Volkswagenovim" fabrikama u Kini i Meksiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije