Novosti

Vodič za Sajam automobila u Ženevi 2016. (FOTO)

Vodič za Sajam automobila u Ženevi 2016. (FOTO)
Vodič za Sajam automobila u Ženevi 2016. (FOTO)

ŽENEVA - Novo, 86. izdanje jednog od najznačajnijih sajmova automobila na svijetu održava se od 1. do 13. marta.

Mnogi proizvođači su već najavili novitete kojma će se predstaviti publici u Ženevi, a neki će to učiniti uoči samog početka ove manifestacije.

Najveći svjetski sajam automobila u prvoj polovini 2016. godine biće otvoren za publiku od 3 do 13. marta, dok su 1. i 2. rezervisani za medijska dešavanja. Posjetioci će moći da vide veliki broj evropskih i svjetskih premijera novih ili restilizovanih modela, kao i konceptne automobile koji pružaju pogled u budućnost auto-industrije.

Zvijezda "Mercedesovog" štanda biće C klasa kabriolet, "Audi" predstavlja novi mali krosover - Q2, "Volvo" nastupa sa luksuznim karavanom V90, "Lexus" sa hibridnim sportskim kupeom LC500h, a "Maserati" u Ženevu stiže da produkcijskom verzijom dugo najavljivanog krosover/SUV modela Levante.

Nakon što je 2015. predstavio konceptnu verziju svog prvog SUV vozila, "Seat" na ženevski salon dolazi sa gotovim modelom Ateca, spremnim za proizvodnju.

FIAT bi poslije limuzinske verzije trebalo da izloži i karavan varijantu novog Tipa, a "Kia" mali SUV pod imenom Niro, ali i Optimu karavan.

"Opel" će u Ženevi imati premijeru novog električnog automobila, Ampere-e, ali i restilizovane Mokke. Dvije značajne premijere najavio je i "Renault" - posjetioci će moći da vide karavan verziju nove generacije modela Megane, kao i potpuno novi Scenic.

"Toyota" izlaže mali, sportski krosover, C-HR, a "Volkwagen" redizajnirani model Up!.

Posebnu poslasticu za fanove sportskih automobila predstavljaće premijera Bugattija Chiron (nasljednik čuvenog Veyrona), kao i debi "Aston Martina" DB11 i jubilarnog maloserijskog Lamborghinija Centenario.

Senzacija iz Hrvatske

"Ferrari" izlaže restilizovani FF, pod novom oznakom - GTC4 Lusso, a "Porsche" redizajnirani Boxster, koji je u nazivu dobio dodatak 718.

Pored već čuvenih imena, treba pomenuti i senzaciju iz Hrvatske - produkcijsku verziju supersportskog elektromobila Rimac Concept One.

Kao i na prethodnim sajmovima, i na ovogodišnjem će publika moći da zaviri u budućnost auto-industrije kroz brojne konceptne automobile i dizejnerske studije.

"Škoda" predstavlja SUV koncept Vision S, a "Opel" retro-futuristički dvosjed GT. "Renault" izlaže koncept kojim najavljuje obnovu sportskog i trkačkog brenda Alpine, dok "Honda" prototipom Civic Hatchback pruža uvid u dizajn nove generacije ovog automobila.

(NN/B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije