Novosti

Voditelji "Top Geara" zamalo izgorjeli u autu

Voditelji "Top Geara" zamalo izgorjeli u autu
Foto: Screenshot | Voditelji "Top Geara" zamalo izgorjeli u autu

Kris Heris i Edi Džordan doživjeli su nesreću tokom snimanja emisije "Top Gear" u Monte Marlu, ali na sreću prošli su bez povreda.

Heris i Džordan su se vozili u pretprodukcijskom primjerku Renault Alpine A110, francuskog bolida koji već mjesecima skuplja hvalospjeve stručne kritike, ali i svih koji su imali kontakt uživo sa automobilom.

Ovaj primjerak se u vožnji zapalio, odnosno pojavio se plamen na donjem dijelu vozila, a koji brzo širio. U automobilu je signalna lampica problema s motorom uputila na kvar, ali niko se nije nadao ovakvom koji će na kraju uništiti cijeli automobil. 

"Shvatio sam da moram izaći tek kada sam otvorio vrata, a plamen zahvatio moju ruku. Nažalost, automobil je potpuno izgorio, uvijek me rastuži kada se uništi prelijep automobil", izjavio je Heris.

Alpine je zbog nesreće obustavila vožnje na svim pretprodukcijskim primjercima, te pokrenula istragu o čijim rezultatima će obavijestiti javnost. 

Podsjetimo, reinkarnirani Alpine A110 je sportski dvosjed, a pokreće ga centralno postavljen 1,8 turbo sa 248 KS sa sedmostepenim mjenjačem. Do 100 km/h ubrzava za 4,5 sekundi, a maksimalac je limitiran na 250 km/h. Početna cijena je oko 55.000 evra.

(Index.hr)
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije