Novosti

Volvo očekuje rast prodaje od pet odsto

 Volvo očekuje rast prodaje od pet odsto
Volvo očekuje rast prodaje od pet odsto

ŽENEVA - Kompanija Volvo automobili objavila je na Sajmu automobila u Ženevi da ove godine očekuje rast prodaje od pet odsto u odnosu na 427.840 prodatih vozila u 2013. godini.

"Godina 2014. će biti godina rasta. Započet je naš transformacijski put, a prvi rezultati značajnih investicija već pristižu. Profitabilni smo, stižu nam prvi automobili postavljeni na novoj SPA arhitekturi, pa s pravom očekujemo rast prodaje", izjavio je predsjednik kompanije Hakan Samuelson.

Dva najveća tržišta za Volvo su SAD i Kina.Očekuje se da će Volvo ove godine u Kini nastaviti s jakim rezultatima iz 2013. godine, kada je prodaja porasla za 45,6 odsto - na 61.146 automobila.

Novi modeli kao što je "S60L" i početak prodaje modela "V40 crosss country", kao i dalja ekspanzija mreže koncesionara doprineće konstantnom rastu.

U SAD Volvo će imati poboljšanu ponudu s osveženim "S60", "XC60", "XC70" i "S80" modelima, s početkom prodaje modela "V60", te ponudom novih Drive-E motora. Globalna prodaja Volvoa u prva dva mjeseca 2014. godine porasla je za 3,6 posto, kazao je predsjednik.

Volvo je na Sajmu automobila u Ženevi predstavio konceptni automobil "concept estate", koji dodatno, kako se ističe, naglašava novi dizajnerski jezik Volvoa, ali istovremeno prikazuje izgled i funkcionalnost enterijera dolazećih modela.

Unutrašnjost je jednostavna. Tradicionalni prekidači i kontrole zamijenjeni su velikim kontrolnim panelom u centralnoj konzoli, odnosno velikim ekranom osjetljivim na dodir po uzoru na tablet, koji na taj način Volvo unutrašnjost uvodi u 21. vijek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije