Novosti

"Volvo" pretvorio zadnje sjedište u "prvu klasu"

"Volvo" pretvorio zadnje sjedište u "prvu klasu"
"Volvo" pretvorio zadnje sjedište u "prvu klasu"

Teško vrijeme je došlo za proizvođače luksuznih automobila. Konkurencija je žestoka, a bitka na polju nezamislivih dodataka postaje sve nemilosrdnija.

Sjedišta koja masiraju, muzički sistemi pravljeni po želji, grejači za vrat ne čine više ekskluzivni dopunski program.

Najnovija inovacija koju je predstavio "Volvo" je verzija XC90 terenca sa 4 sjedišta.

XC90 Excellence je napravljen za kinesko tržište, koje je poznato kao novi teren za luksuznu robu. U takvom okruženju imati vozača je uobičajenije nego u SAD ili Evropi, piše Wired.com.

Kako bi zadnje sjedište bilo što poželjnije, švedski proizvođač automobila je izbacio treći red potpuno i obezbijedio dovoljno mjesta za noge, stočiće na rasklapanje, kao i držače za čaše sa regulatorom temperature.

Zadnje sjedište je tako pretvoreno u "prvu klasu", prenosi RTS.

To, po svemu sudeći, nekima nije dovoljno. Za takve kupce "Volvo" je pripremio koncept koji putovanje automobilom podiže na viši nivo.

Predstavljen na sajmu automobila u Šangaju, Lounge Console je, osim trećeg reda, žrtvovao i suvozačko mjesto!

Na mjestu svega toga je kombinacija kauča, ostave, TV opreme, radnog stola.

"Onima koji su u pokretu i imaju haotičan način života, koji podrazumijeva odlazak sa sastanka na sastanak, pa na seminar, treba prostora, možda i luksuza, kao i prilika da se relaksiraju i osvježe za sljedeću obavezu", objasnio je Tomas Ingenlat, jedan od potpredsjednika sektora za dizajn u kompaniji "Volvo".

To sve podrazumijeva, kaže Ingenlat, dovoljno prostora za jogu, 17-inčni televizor, tabure za noge obložen jastucima, cipelarnik, mjesto za nakit i šminku.

U stvari, iznenađujuće je da je auto-industriji trebalo tako mnogo vremena da ukloni prednje sjedište, kada se sagledaju ovakve mogućnosti za uživanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije