Novosti

Vrhunska mazda 2 nema šta nema, a to ima i visoku cijenu

Vrhunska mazda 2 nema šta nema, a to ima i visoku cijenu
Vrhunska mazda 2 nema šta nema, a to ima i visoku cijenu

Kada bismo birali najbolji automobil u klasi, mazda2 bila bi prvi izbor. Ne samo da oduševljava voznim karakteristikama i motorom, već i bogatom opremom kakvu nije moguće naći ni kod jednog konkurenta.

Najbogatiji Revolution top paket opreme sastavljen je po principu "nema šta nema", pa tako "dvojka" nudi luksuz i bezbjednosnu opremu kakve bi se postidio i prosječni automobil srednje klase. Tu je HUD zaslon, koji projicira najvažnije informacije usred vidnog polja vozača. Takav detalj rijetkost je i u najvišim klasama automobila. A i performanse su na visokom nivou. Fenomenalni 1,5-litarski benzinski motor uprkos tome što nema turbo vrlo je elastičan i živahan te spremno reaguje i na najmanji pritisak gasa. Ubrzanje do 100 km/h za 8,7 sekundi je, ako se ne računaju sportski modeli, među najboljima u klasi, a vrhunski ovjes te precizni upravljač i mjenjač kratkog hoda kojima je nemoguće naći zamjerke pretvaraju mazdu 2 u automobil koji je pravi užitak voziti.

Uz svu ovu vrhunsku opremu i vozna svojstva mazda 2 ima i praktične strane. Na primjer, potrošnja se tokom testa u gradu kretala oko 6,5 l/100 km, što je vrhunski rezultat za snažnog benzinca. Prostranost i udobnost su takođe na visokom nivou. Naime, s 406 cm dužine, mazda 2 spada među najveće u klasi i to se jasno vidi i u unutrašnjosti. I emocije igraju veliku ulogu kod izbora ovog auta. Naime, rijetko koji gradski model izvana, ali i iznutra, izgleda tako dobro. Jedino što mazdi 2 ne ide u korist je cijena. Najsnažniji model i najbogatija oprema u kombinaciji koštaju ponosnih 38.740 KM, piše 24sata.hr.

Mazda 2 G115 Revolution Top u seriji ima grijana kožna sjedišta, Head-up zaslon, automatsku klimu, navigaciju, automatska duga svjetla...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije