Novosti

Za novu Opel Corsu nema zime

Za novu Opel Corsu nema zime
Za novu Opel Corsu nema zime

Kako bi vozačima i putnicima omogućili ugodniju i bezbjedniju vožnju i tokom zimskih mjeseci, proizvođači automobila čak i manje modele opremaju sistemima i dodacima za najhladnije godišnje doba.

Dani postaju kraći, a temperatura polako opada. Vožnja u zimskim mjesecima često podrazumeva nepredvidive vremenske okolnosti i uslove na putu, manji komfor i povećan rizik u saobraćaju.

Kada je riječ o bezbjednosti, veoma je važna dobra vidljivost. Zbog toga je Opel je novu generaciju Corse opremio ThermaTec vetrobranskim staklom koje se odmagljuje i odleđuje jednim pritiskom na dugme, piše B92.

Ova funkcija, uz zadnje staklo sa grejačima i bočne grejane retrovizorore, omogućava vozaču dobru preglednost u vožnji i tokom zime.

Kao i prethodna generacija i nova Corsa opremljena je grejanim upravljačem i sjedištima, što dodatno unapređuje komfor u zimskim mjesecima.

Po želji, kupcima je dostupno i dodatno pomoćno grijanje sa daljinskom kontrolom i podesivim tajmerom za one koji žele da im temperatura u vozilu bude odgovarajuća prije nego što krenu na put.

Nova Corsa opremljena je i brojnim tehnologijama i sistemima koji povećavaju nivo bezbjednosti u vožnji po klizavim putevim.

Spisak opreme, pored ABS sistema i standardno dostupnih funkcija stabilizacije u krivinama i pomoći pri kočenju, obuhvata i program elektronske stabilnosti, ESP Plus, i sistem kontrole vuče, Traction Control TC Plus, koji reguliše rad motora i kočnica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije