Novosti

Za opel moku 200.000 narudžbi do sada

Za opel moku 200.000 narudžbi do sada
Za opel moku 200.000 narudžbi do sada

RUSELHEIM - Prvi njemački subkompaktni SUV automobil "opel moka" postala je najbolje prodavan Opelov model, jer je za 18 mjeseci, od kad se pojavila na tržištu, za nju je stiglo čak 200.000 porudžbina sa tržišta Evrope, objavila je danas ta kompanija.

U februaru je zabilježen najveći broj porudžbina ikada, a trenutno ima 11,3  odsto tržišnog udjela u Evropi, što je dovodi na treću poziciju te vrste vozila. U sjevernoj Evropi, "moka" je lider u skandinavskoj regiji. U Norveškoj ima 24, a u Velikoj Britaniji  17 odsto tržišnog udjela.

U Njemačkoj je "moka" sa skoro 12 procenata udjela na tržištu u prva dva mjeseca ove godine izbila na prvo mjesto, pokazuju podaci njemačke Federalne Kancelarije za Motorna Vozila (KBA).

"Moka" unijela inovacije u terenska vozila, čineći karakteristike više klase vozila dostupnim većem broju klijenata.

Tu su adaptivna zadnja svjetla, ergonomska sedišta sa potporom za leđa, integrisani nosač za bicikl. Vozilo je dugačko 4,28 metara, ima  mnogo prostora za pet putnika i visoko pozicionirano sjedenje, što je pogodno za različite svakodnevne potrebe, kao i avanturističke vikende.

Vozilo je opremljeno sigunosnim sistemom, programom za elektronsku stabilnost,  asistencijom za kretanje na usponu, drugom generacijom  prednje kamere sa upozorenjem na mogućnost sudara od pozadi, kao i poboljšanim prepoznavanjem saobraćajnih znakova i upozorenjem na skretanje sa puta.

Vozilo je dostupno sa pogonom na prednje, ili sa pogonom na sva četiri točka, a sistem 4x4 detektuje potrebu za pogonom na svim točkovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije