Novosti

Zašto su Teslini automobili tako SEXY

Zašto su Teslini automobili tako SEXY
Zašto su Teslini automobili tako SEXY

Kako piše B92, Tesla Motors je krajem 2015. predstavio Model X, a iz kompanije je stigla vest da će pored najavljenog Modela 3, kupcima ponuditi još jedan pristupačniji električni automobila - Model Y.

Kada se slova (i cifra 3) koja su upotrebljena za označavaju imena četiri aktuelna i buduća Teslina modela izdvoje, dobija se reč SEXY (S3XY), što je po svemu sudeći bila namjera vlasnika u osnivača kompanije, Ilona Maska. Naime, Mask je najpre želio da nova električna limuzina, koja će biti predstavljena tokom 2016, ponese oznaku Model E, ali mu je Ford osporio pravo na korišćenje tog slova. Ideja je bila da uz Modele S i X treći automobil iz game ima u nazivu slovo E, kako bi izdvojena slova tvorila riječ SEX. Mask je bio prinuđen da nađe alternativno rješenje, pa je E zamjenio sa brojem 3. On je tada u svom stilu prokomentarisao da je "Ford želio da ubije seks, ali mu to nije uspjelo".

Najnovije informacije govore da će Model 3 biti predstavljen u martu i da možda neće biti jedini novi Teslin automobil koji ćemo vidjeti u 2016. Drugi model, pomenuti Tesla Y, biće kompaktni SUV / krosover. Ovaj automobil bi poput Modela X takođe trebalo da ima zadnja vrata koja se otvaraju nagore, a djeliće platformu sa Modelom 3.

(NN/B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije