Novosti

Zavirite u novu Škodu Fabiju

Zavirite u novu Škodu Fabiju
Zavirite u novu Škodu Fabiju

Nakon prvih fotografija spoljašnjosti i podataka o motorima "Škoda" je prikazala izgled komandne table i objavila nove tehničke detalje i specifikacije treće generacije modela Fabia.

Unutrašnjost Fabije dizajnirana je u jednostavnom, funkcionalnom stilu na koji nas je "Škoda" navikla na prethodnim modelima.

Trokraki volan sličan je kao na novoj Octaviji, ali uz nešto veću upotrebu alumunijumskih detalja, dok su komande klima uređaja poput onih na Rapidu, piše B92.

Instrument tabla je takođe tipična za Škodu, sa dva klasična analogna instrumenta između kojih se nalazi displej putnog kompjutera.

"Škoda" je objavila da je nova Fabia porasla u širinu za 8 mm - na 1.674 mm, čime se dobio dodatni prostor za laktove i ramena putnika, i to prije svega naprijed (21 mm), a neznatno i pozadi (2 mm).

S druge strane, ukupna dužina vozila je manja za 8 mm u odnosu na prethodnu generaciju. Ipak, putnicima je na raspolaganju veći prtljažni prostor, zapremine 330 litara (15 litara više nego ranije). Obaranjem zadnjih sjedišta zapremina prtljažnika povećava se na 1.150 litara.

Širina prtljažnog prostora je povećana za 20 mm, na 960 mm, dok širina vrata prtljažnika iznosi 1.098 mm. Utovar kabastih stvari u gepek olakšan je zahvaljujući nisko postavljenoj donjoj ivici otvora.

Nova Fabia prvi je "Škodin" model čiji je multimedijalni sistem opremljen MirrorLink tehnologijom. Sistem omogućava korišćenje aplikacija sa smartfon uređaja preko ekrana na centralnoj konzoli automobila.

"Škoda" je saopštila da će budući vlasnici Fabije raspolagati sa novim pretincima za odlaganje sitnica i većim pregradama za flaše u zadnjim vratima.

Nova Škoda Fabia imaće premijeru na sajmu automobila u Parizu početkom oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije