Novosti

Žena na čelu srpskog "Fijata"

Žena na čelu srpskog "Fijata"
Žena na čelu srpskog "Fijata"

BEOGRAD- Silvija Verneti novi je generalni direktor srpskog "Fijata" - Fabrike automobila Srbija (FAS), saopšteno je iz ove kompanije.

Ona se već nalazi na poziciji direktora italijanskog "Fijata" za poslovni razvoj Evrope, Bliskog istoka i Afrike.

Vernetijeva je 1. marta pereuzela čelnu dužnost u FAS-u od Antonija Ćezare Ferare, koji je bio na tom mjestu od jula 2011. godine.

FAS je zajednička kompanija ialijanske kompanije "Fijat" i Vlade Srbije.

Silvija Verneti (49) rođena je u Barseloni, u Španiji, ima zvanje inženjera informatičkih nauka, koje je stekla na Politehničkom univerzitetu u Barseloni.

Od 1988. do 1992. godine radila je za kompaniju "Andersen konsalting" u Španiji, a od 1992. do 2004. godine u firmi "Bejn end kompani" u Italiji, u kojoj je zauzimala različite pozicije i sarađivala sa brojnim klijentima.

Zadužena je za poslovni razvoj i zajedničko upravljanje u "Fijatu" od 2009. godine, a od 2011. je direktor za poslovni razvoj Evrope, Bliskog istoka i Afrike, navodi se u saopštenju.

Tokom skoro tri godine vođstva Ferare, FAS se sa svojih 3.100 zaposlenih razvio i danas predstavlja najmoderniji proizvodni pogon u okviru Fijat grupacije.

Dosadašnji direktor Ferara je postavljen na novu poziciju direktora proizvodnje i direktora za proizvodnu liniju suspenzionih sistema u kompaniji "Manjeti Mareli".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije