Mogućnosti

Alfini dizajneri imaju ozbiljnu konkurenciju

 Alfini dizajneri imaju ozbiljnu konkurenciju
Alfini dizajneri imaju ozbiljnu konkurenciju

Alfa Romeo najavio je da će do kraja 2015. predstaviti novi model Giulia, prepuštajući fanovima da maštaju o tome kako će ovaj automobil izgledati. Kompjuterski renederi koje je objavio nezavisni dizajner Torsten-Kriš mogli bi da im u tome pomognu.

Šef dizajna grupacije FIAT-Krajzler, Lorenco Ramacioti, svojevremeno je izjavio da stilizacija modela Giulia "predstavlja izazov" i da taj automobil treba da ima ubjedljiv dizajn koji će izdržati test vremena, prenosi B92.

Nezavisni dizajner Torsten-Kriš pokušao je da odgovori na taj "izazov".

Svoju viziju nove Alfe zasnovao na zvaničnom konceptu Gloria iz 2013, ali je potpuno preoblikovao masku i prednji branik automobila.

Inspiraciju za zadnji dio vozila, pronašao je na modelu Giulietta.

Alfa već godinama najavljuje model Giulia kao nasljednika 159-ke, ali je realizacije ovog automobila više puta odlagana.

Prema najnovijem planu, koji je FIAT izložio u maju, Giulia će imati premijeru 2015, a u prodaji bi trebalo da se nađe početkom 2016. godine.

Alfa Romeo očekuje da će Giulia, kada stigne na tržište, biti ozbiljan takmac sličnim modelima iz premijum segmenta, kao što je BMW Serije 3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije