Mogućnosti

Audi planira postati lider među električnim automobilima

Audi planira postati lider među električnim automobilima
Audi planira postati lider među električnim automobilima

Prema posljednjim saznanjima Audi namjerava razviti i proizvesti kompletnu ponudu električnih high-performance modela s kojim bi prktično govoreći preuzeo primat među svjetkim proizvođačima na području strujom pokretanih automobila.

Sve bi navodno trebalo započeti tokom iduće godine kada na tržište napokon stigne produkcijski R8 e-tron. Naime, ovaj je model isprva trebao biti lansiran još 2012, no nekoliko je puta odgađan zbog relativno male autonomije od svega 215 km. Konačna verzija bi sada trebala imati autonomiju od oko 450 km što je osjetno poboljšanje, a navodno će se raditi o modelu koji će se proizvoditi prema narudžbi, prenosi Autonet.

Nakon njega Audi bi kupcima trebao ponuditi nekoliko električnih high-performance limuzina i krosovera, a navodno bi se u ponudi mogla naći i električna verzija modela Q8, dakle dinamičnija izvedba modela Q7. Na ovaj način Audi namjerava odgovoriti potražnji za koju se vjeruje kako će osjetno narasti krajem ove decenije, a svaki bi od tih modela trebao imati autonomiju od najmanje 400 km.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije