Mogućnosti

BMW obnavlja roudster kralja rokenrola (FOTO)

BMW obnavlja roudster kralja rokenrola (FOTO)
BMW obnavlja roudster kralja rokenrola (FOTO)

BMW 507 iz 1957. koji je pripadao Elvisu Prisliju i koji je nekoliko decenija nakon prodaje drugom vlasniku pronađen u veoma lošem stanju, ponovo dobija stari sjaj u radionicama za restauraciju bavarskog proizvođača.

Priča o ovom automobilu počinje krajem pedesetih godina 20. vijeka kada je Elvis služio vojni rok u Njemačkoj. Za oko mu je zapao jedan bijeli BMW 507 koji je bio izložen na auto-salonu u Frankfurtu.

Automobil su kasnije koristili novinari kao test vozilo, a učestvovao je i na jednoj auto-trci.

Elvis je vozilo kupio krajem 1958, a legenda kaže da je tražio da ga prefarbaju u crvenu boju jer mu je dosadilo da mu obožavateljke ružom ispisuju svoje brojeve telefona po karoseriji.

Automobil je na njegov zahtjev dobio i novi 3.2 litarski V8 motor.

Nije potpuno jasno šta se poslije dešavalo sa ovim BMW-om, osim da ga je 1968. kupio jedan kolekcionar automobila. Gotovo pola vijeka kasnije, 2014. godine, vozilo je pronađeno u prilično zapuštenom stanju, pa je prosljeđeno BMW-ovom odjeljenju za obnovu klasičnih modela tog proizvođača.

Automobil će proći kroz osam faza potpune restauracije, uključujući vraćanje originalne bijele boje i obnovu motora, prije nego što 21. avgusta bude izložen na tradicionalnoj izložbi klasičnih modela, "Pebble Beach Concours d'Elegance" u Kaliforniji.

U nastavku možete pogledati neke od ranih faza rekonstrukcije Elvisovog roudstera, a krajem avgusta vidjećemo kako izgleda potpuno obnovljen automobil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije