Mogućnosti

Digitalne registarske tablice postaju stvarnost

Digitalne registarske tablice postaju stvarnost
Foto: N.N. | Digitalne registarske tablice postaju stvarnost

Početnom godine Kalifornija je najavila mogućnost legalne upotrebe digitalnih registarskih tablica, a sada su one zaista postale stvarnost.

Radi se o pilot programu koji kalifornijski odjel za motorna vozila (DMV - Department of Motor Vehicles) provodi s kompanijom Reviver auto, koja je osmislila koncept digitalne registarske tablice.

Digitalne registarske tablice nisu ništa drugo nego jednostavni tableti. Takav koncept omogućava ispis različitih poruka, ali daje i mogućnost neprestanog praćenja. Istina, u slučaju krađe registarske pločice moguće je jednostavno skinuti i baciti pa je upitno koliko pomažu u sigurnosnom aspektu.

Digitalne registarske tablice će se nuditi putem ovlaštenih dilera i, pogađate, nisu jeftine. Time jedna od zadnjih jednostavnih komponenta na automobilu nije samo komplikovana nego je i poskupjela na tačno 699 dolara.

U kompaniji Reviver auto kažu da najviše zainteresiranih dolazi iz firmi koje imaju više vozila. Oni će moći dodatno reklamirati svoju firmu.

Inače, dobra je stvar da je predviđena obnova registracije online, bez potrebe za ikakvom papirologijom i lijepljenjem naljepnica. Takođe, pri parkiranju će se ispisivati dokad je plaćen parking.

U DMV-u kažu da za sada nemaju jasne planove oko uvođenja digitalnih tablica i da upravo pilot projekt ima za cilj pokazati moguće prednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije