Mogućnosti

Ferrari SUV ipak moguć

Ferrari SUV ipak moguć
Foto: Ilustracija | Ferrari SUV ipak moguć

Porodično SUV vozilo iz Ferrarija je opet aktuelna tema.

Naime, 2011. godine na sajmu automobila u Ženevi predstavljen je koncept Ferrari FF, vozilo koje je imalo pogon sa četiri točka i četiri sjedišta, pa otuda i njegov naziv.

Međutim, model koji je dizajniran od strane Pininfarina, a kasnije zamijenjen dizajnom GTC4Lusso kompanije je dosta ličio na krosover pa se kasnije odustalo od njegove proizvodnje.

Sada je tema o porodičnom SUV vozilu Ferrarija ponovo postala aktuelna, s tim što će najvjerovatnije biti proizveden u ograničenoj seriji. 

Naime, direktor kompanije Markione je na konferenciji za medije najavio da postoje velike šanse da se taj model zaista proizvede. On je rekao da će to vozilo imati prepoznatljiv stil Ferrarija i sve ono po čemu je ova kompanija poznata.

Međutim, ovaj automobil neće moći da se vozi po kamenju i stenama već samo po performantnom asfaltu. Ista priča je i sa Bently Bentayga i Lamborghini Urus modelima za koje se ne očekuje da idu van puteva. Vjeruje se da će ovaj model imati istu platformu kao i koncept GTC4Lusso i hibridni V8 motor sa pogonom na svim točkovima.

Ferrari kompanije ove godine proslavlja 70 godina svog postojanja i predstaviće novu strategiju za budućnost.

(Vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije