Mogućnosti

GTI verzija novog Pola stiže krajem godine

GTI verzija novog Pola stiže krajem godine
Foto: Ilustracija | GTi verzija novog Pola stiže krajem godine

GTI verzija sa 200 KS uskoro stiže na tržište.Duža i niža od svog prethodnika, šesta generacija VW Polo modela je razvijena bukvalno od nule, iako dizajn vozila izgleda kao da je malo modifikovana verzija starog modela.

Kao i njegov rođak SEAT Ibiza iz sunčane Španije i ovaj model je prešao na MQB platformu i rezultat toga je prostranija kabina. Međuosovinsko rastojanje je sada duže za 92 mm, a kapacitet prtljažnika je značajno povećan na čak 351 litar.

Svakako će postojati Polo za svakoga, jer će VW u svojoj ponudi za ovaj model imati čak 14 boja za karoseriju, osam boja za instrument tablu, tri paketa opreme, 12 različitih dizajna felni, 11 različitih presvlaka za sjedišta i dva dizajna entrijera kao i četiri dizajna karoserije (Trendline, Comfortline, Highline, i Beats special edition). A ako su kupci dovoljno strpljivi mogu dobiti i sportsku GTI verziju krajem godine koja će imati dvolitarski benzinski motor sa turbopunjačima koji proizvodi 200 KS.

Prvi put u istoriji ovog automobila on će se prodavati sa jednolitarskim TGI agregatom na gas koji proizvodi 90 KS. Dizel takođe ne odustaje od borbe pa će u ovom modelu biti dostupan i TDI motor zapremine 1,6 litar koji proizvodi 80 ili 95 KS . Što se benzinskih motora tiče, tu je mali trocilindarski TSI zapremine jedan litar koji proizvodi 115 KS kao i novi motor zapremine 1,5 litara koji daje 150 KS.

Novi Polo je prvi model koji će iskoristiti sve prednosti aktivnog info ekrana druge generacije što je zapravo samo drugi način da se kaže da će imati u potpunosti digitalnu instrument tablu. On će imati i LED svijetla, Beats zvučni sistem, wi-fi i panoramski krov. Takođe obuhvata mnoštvo bezbjednosnih sistema i sistema za asistenciju vozaču.

Ovaj model je već dostupan u nekim evropskim zemljama. U Njemačkoj najjeftinija njegova verzija košta 12.975 evra.

(vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije