Mogućnosti

Hyundai i Kia imaju u planu nove krosovere za Evropu

Hyundai i Kia imaju u planu nove krosovere za Evropu
Foto: N.N. | Hyundai i Kia imaju u planu nove krosovere za Evropu

​Hyundai i Kia razmišljaju da kupcima na evropskom tržištu ponude krosover/SUV modele manje od aktuelnih potkompaktnih Kone i Stonica.

Konačna odluka o dva nova sestrinska modela još nije donijeta, ali su korejski proizvođači za Automotive News Europe izjavili da ozbiljno razmatraju takvu mogućnost. U slučaju da dobiju zeleno svjetlo za proizvodnju, ovi automobili bi se prodavali isključivo u varijantama sa prednjim pogonom, pa bi njihova najveća prednost u odnosu na putnička vozila slične veličine bila nešto veće odstojanje od tla.

Pretpostavlja se da bi ova dva krosovera bila kraća od 4 metra, a u tom segmentu u Evropi (za sada) nemaju mnogo konkurenata. Trenutno se u ovoj klasi automobila praktično nalaze samo FIAT Panda City Cross i novi Suzuki Ignis (u verziji sa prednjim pogonom).

Međutim, u budućnosti bi situacija mogla da se promijeni, jer Hyundai i Kia nisu jedini proizvođači zainteresovani za najmanje automobilski krosover segment. Jeep je jedna od kompanija koja je već potvrdila da planira mali krosover/SUV, koji bi zauzeo poziciju ispod modela Renegade.

Među onima koji navodno takođe pripremaju SUV iz "A" segmenta je i Volkswagen. Mali krosover njemačkog proizvođača trebalo bi da bude baziran na konceptu Taigun iz 2014, a spekuliše se da bi imao oznaku T-Track.

(B92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije