Mogućnosti

Kako bi danas izgledao legendarni Renault 4?

Kako bi danas izgledao legendarni Renault 4?
Kako bi danas izgledao legendarni Renault 4?

Nostalgija, sjećanja na djetinjstvo, dizajnersko umjeće i entuzijazam „tvorci“ su virtuelnog Renaulta 4.

U posljednje vrijeme, veoma popularni su „rimejkovi“ poznatih automobila iz ’60-ih i ’70-ih godina, kojih se starije generacije rado i sa sjetom sjećaju, a čije bi moderne verzije igrale upravo na tu „kartu“, kako bi u startu imale dobar prijem na tržištu, prenosi kolektiv.me.

Jedan od najboljih primjera jeste Fiatov model 500, koji veoma vješto „koketira“ sa originalnim modelom iz ’50-ih, uz primjenu modernog dizajna i tehnologija, koji ga već skoro sedam godina i dalje drže na vrhu prodaje u svojoj klasi.

Postoji zaista velik broj automobila koje smo u prošlosti ne samo voljeli, već i vozili, a da do dan-danas nisu dobili svoje adekvatne, „čistokrvne“ nasljednike. Jedan od tih je i nezaobilazni Renault 4, popularno zvan i „cipela“ zbog svog katakterističnog oblika. Zvanično, nasljednik mu je maleni model Twingo (Clio se „nastavlja“ na Renault 5), koji, iako se generalno čini manjim, „na papiru“ je po dimenzijama veoma sličan.

Ipak, pravi nasljednik bi trebalo da ima nešto što će ga nepogriješivo vezivati za „četvorku“, te je u tom cilju, dizajner i zaljubljenik u automobile, David Obendorfer, napravio projekat sa kojim je još 2011. godine učestvovao na Renaultovom takmičenju, dok je sama studija inspirisana impresijama iz djetinjstva. Koliko je David bio uspješan, ostavljamo vama da procjenite.

Inače, ovo je ujedno prvi u nizu legendarnih automobila koji je predstavljen, a koji još uvjek čeka na svog dostojnog nasljednika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije