Mogućnosti

Koenigsegg tvrdi da One:1 može opušteno 6:40 na Nirburgringu

Koenigsegg tvrdi da One:1 može opušteno 6:40 na Nirburgringu
Koenigsegg tvrdi da One:1 može opušteno 6:40 na Nirburgringu

U julu prošle godine ultraskupi i još rjeđi Koenigsegg One:1 završio je slupan prilikom testiranja na Nirburgringu. Tada je švedski hiperautomobil doživio kvar na ABS-u usljed čega je i došlo do incidenta.

Sada je Christian von Koenigsegg izjavio da bi ovaj automobil opušteno mogao da ide 6 minuta i 40 sekundi čime bi ostavio daleko iza sebe Lamborghini Huracan Performante sa 6:52.

On tvrdi da su prošle godine na zagrijavanju spustili vrijeme ispod 7 minuta, ali desio se peh sa ABS sistemom koji ih je spriječio da odvoze više krugova. “Čak i u toj ležernoj vožnji spustili smo ispod 7 minuta, a automobil je pritom bio limitiran na 900 konjskih snaga što je 460 ks manje nego što može”, rekao je Koenigsegg.

Problem oko ponovnog vraćanja na stazu mogao bi ipak da bude nedostatak ovih automobila. Naime, primjerak koji je slupan na Nirburgringu pripada prijatelju Christian von Koenigsegga i oni trenutno rade na njegovoj popravci. Ostaje pitanje da li će on dozvoliti da se automobil ponovo nađe na stazi.

(cgauto.me)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije