Mogućnosti

Kozarčani napravili bagi kao iz filma "Pobješnjeli Maks"

Kozarčani napravili bagi kao iz filma "Pobješnjeli Maks"
Kozarčani napravili bagi kao iz filma "Pobješnjeli Maks"

Motor i dijelovi od golfa, gume s pasata, vješto savijene cijevi, četiri sjedišta koja su dobili na poklon, dva auspuha od kojih je jedan bivša posuda za led i malo ukrasnog lima... samo su neki od dijelova koje su u ručno rađeni bagi ugradili otac i sin, Miloš (49) i Dragan (22) Grahovac iz Kozarca kod Prijedora.

Dragan je pomogao ocu da dobije automobil o kojem je još kao mladić maštao, od trenutka kada je na velikom ekranu pogledao film "Pobješnjeli Maks" ("Mad Max"), s čuvenim Mel Gibsonom u glavnoj ulozi, prenosi Avaz.

- Tamo je bilo mnogo tih otvorenih automobila. Jedan sam poželio za sebe, ali niti je tada bilo para, niti sam znao kako da ga napravim - priča Miloš, koji je bagija, zajedno sa sinom Draganom, prema vlastitim nacrtima pravio skoro 12 mjeseci.

Miloš kaže da u punoj brzini bagi može razviti brzinu i 150 kilometara na sat. Kada se voze kroz Kozarac, onda je vožnja tiha, kada idu prema Kozari tada je u funkciji onaj drugi, glasniji auspuh od posude za led.

Auto, doduše, nema šoferšajbnu, jer Grahovcima ne smeta vjetar. Nisu ga još ni registrovali.

- Trebalo bi ga tehnički pregledati i uraditi još po neku sitnicu. Sve to bi koštalo blizu 1.400 maraka, što i nisu tako male pare, tako da će registracija još pričekati - kaže Miloš koji je u svoj mladalački san dao više od 3.000 maraka, ali ga ne bi prodali ni po koju cijenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije