Mogućnosti

Land Rover širi proizvodnju u Slovačku od 2018.

Land Rover širi proizvodnju u Slovačku od 2018.
Land Rover širi proizvodnju u Slovačku od 2018.

Modeli iz nove Land Rover Discovery linije, ubuduće će se proizvoditi u dvije evropske fabrike.

Pored postojećeg pogona Solihal, u Velikoj Britaniji, od 2018. luksuzni terenci ove marke izrađivaće se i u Slovačkoj, u novoj fabrici Nitra.

Ovaj strateški potez nastao je kao rezultat povećane tražnje i rasta broja porudžbina za modele vozila iz najnovije Discovery familije, saopštila je kompanija British Motors Srbija, koja u našoj zemlji prodaje i servisira modele kompanije Jaguar Land Rover.

Nova fabrika u Slovačkoj, koja će biti otvorena 2018. godine, pružiće podršku postojećoj proizvodnji u Solihalu, koja radi punim kapacitetom u tri smjene, sa 24-časovnom radnim vremenom. Zahvaljujući globalnom rastu tražnje za linijama modela Range Rover, Range Rover Sport, ali i nedavno lansiranim Jaguarom F-Pace, kompanija Jaguar Land Rover zabilježila je u oktobru 2016. povećanje prodaje za 23% u odnosu na isti period 2015. godine.

U prethodnih pet godina, Jaguar Land Rover angažovao je više od 20.000 novih radnika, pa tako sada ima skoro 40.000 zaposlenih, dok je u razvoj novih modela uloženo više od 12 milijardi funti.

Usmjreni na inovacije

Nedavno je ova kompanija predstavila inovativni električni automobil Jaguar I-Pace.

Koncept je imao premijeru na auto-salonu u Los Anđelesu, polovinom novembra, a serijska verzija proizvodiće se u saradnji sa automobilskim gigantom Magna Steyr u njihovoj fabrici u Austriji, takođe od 2018.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije