Mogućnosti

Lotus pokreće proizvodnju krosover modela

Lotus pokreće proizvodnju krosover modela
Lotus pokreće proizvodnju krosover modela

Nakon Poršea, Maseratija i Lambordžinija, i britanski proizvođač sportskih automobila Lotus najavljuje proizvodnju krosover/SUV modela, kako bi pokušao da poveća prodaju.

Ovi lotusovi modeli, koji će se izrađivati u Kini, trebalo bi da konkurišu vozilima kao što je Porše Makan, a proizvodnja bi trebalo da počne 2019. godine.

Lotusov krosover će se najprije pojaviti na tržištima azijskih zemalja, a imaće pogon na sva 4 točka, konstrukciju od lakih materijala, a među pogonskim jedinicama trebalo bi da se nađu motori iz aktuelne ponude sportskih modela ovog proizvođača, kao što je 1.8 litarski benzinac sa kompresorom i 3.5 litarska V6 jedinica.

Lotus će za potrebe prouzvodnje ovog modela izgraditi potpuno novu fabriku u gradu Guangžu. Prema sporazumu koji su potpisali vlasnik Lotusa malezijska kompanija "DRB Hicon" i kineski "Goldstar Heavy Industrial", planirana su ulaganja u visini od oko 1,5 milijardi dolara.

Osim proizvodnog pogona, predviđena je izgradnja upravne zgrade i razvojno-istraživačkog centra.

Inače, britanska sportska marka razmatrala je mogućnost proizvodnje krosover/SUV modela još prije desetak godina, kada je na sajmu automobila u Ženevi 2006. predstavila krosover koncept APX.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije