Mogućnosti

Luksuzna gigajahta od 145 miliona dolara

Luksuzna gigajahta od 145 miliona dolara
Foto: N.N. | Luksuzna gigajahta iz Kine od 145 miliona dolara

Kina generalno nije poznata kao nacija koja se bavi konstrukcijom jahti, ali ipak, neki cjenjeni brendovi, poput "Cheoy Lee i Silver Yachts" potiču upravo iz Kine.

Jedan od njihovih tvoraca superjahti, Pride Mega Yachts, skoro je organizovao istorijsko lansiranje namenjeno sektoru gigajahti.

Ova ambiciozna 88 metara dugačka jahta ima šest paluba, a nosi naziv "Illusion Plus" i predstavlja domaći, kineski proizvod.

Konstrukcija ove jahte, koju je nadgledao internacionalni tim iskusnih stručnjaka, uključila je veoma cjenjena imena u faze svog planiranja i izgradnje.

Dizajn enterijera ove jahte djelo je holadnskog Sinot Exclusive Yacht Design studija, dok je londonski Rainsford Saunders Design, koji sada nosi novo ime Rainsford Mann Design, odogovoran za zgodni eksterijer.

Holandski studio Azure Yacht Design bio je zadužen za nautičku arhitekturu. Za opremanje enterijera, angažovana je kompanija Greenline Yacht Interiors iz Dubaija. Veoma je rijetko vidjeti ovakvu internacionalnu grupu stručnjaka da zajedno rade na jednom projektu.

Apartman od 100 kvadrata

Kombinovana sa dužinom od skoro devedeset metara, "Illusion Plus" jahta je prava palata. Ona nudi veliki broj soba, ali jedna od njih se ističe posebno – vlasnički apartman sa površinom od skoro 100 m2, koji se nalazi na svojoj privatnoj palubi.

On ima panoramski pogled kroz prozore pune visine, privatnu kancelariju, njegovo i njeno kupatilo i ogromnu garderobu. Pored ovog apartmana, jahta nudi dvije VIP, dvije duple i jednu tvin kabinu za goste, kao i dvije obične kabine za vlasničko osoblje.

Pored toga, prostor za posadu od 25 članova razmješten je u 15 kabina na donjim palubama.

Sauna, parna soba, masaža...

Osim tih kabina, ova jahta ima četiri lože u enterijeru i dvije trpezarije. Tu su i dva đakuzija, tri gostinjska tendera i lift koji doprinosi komforu svih putnika. Atrijum duple visine koji povezuje salon na glavnoj palubi sa ložom na plaubi iznad, kreira neobičnu konekciju otvorenog plana za ova dva prostora, namjenjena većim grupama.

Spa na najnižoj palubi ima saunu, prostor za masažu i parnu sobu, pri čemu njegova odvojenost od ostatka jahte kreira osjećaj mira. Na glavnoj palubi nalazi se teretana i salon ljepote, a sama jahta dekorisana je Baccarat kristalnim predmentima i Hermes posuđem.

Veoma tiha sa brzinom od 16 čvorova

Jedan od najimpresivnijih elemenata ove jahte biće neprimećen od strane gostiju. Sistem propulzije, koji je u ovom slučaju diesel-električni sa Azipull potpornim podovima, kreiran je u saradnji sa brendom Rolls Royce.

Ova jahta je ultra efikasna i tiha, što nikako nije ugrozilo njenu brzinu. Raspon od pet hiljada nautičkih milja, kombinovan sa brzinom od 16 čvorova svakako će vlasniku ove jahte zavrijediti poštovanje u zajednici milionera i milijardera. Na kraju, moramo pomenuti da ova jahta košta 145 miliona dolara.

Fotografije preuze sa pridemegayachts.com

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije