Mogućnosti

Mahindra ipak kupuje Saab?

Mahindra ipak kupuje Saab?
Mahindra ipak kupuje Saab?

Indijska kompanija planira da kupi sadašnjeg vlasnika Saaba, konzorcijum NEVS, čime bi preuzela kontrolu nad tom automobilskom markom.

Kompanija Mahindra & Mahindra bila je zainteresovana da premuzme Saab još 2012, kada je ovaj proizvođač zapao u finansijske probleme, ali je švedsku automobilsku marku kasnije iste godine kupio konzorcijum NEVS, prenosi B92.

NEVS je 2013. obnovio proizvodnju modela 9 - 3 i najavio električnu verziju ovog automobilia, ali je realizacija planova zaustavljena kada je jedan od dva investitora napustio konzorcijum, pa se Saab po drugi put za 3 godine našao pred bankrotom.

Kompanija je nedavno od suda u Švedskoj zatražila odlaganje stečajnog postupka, kako bi pronašla novog finansijera, a prema pisanju britanskog lista u pitanju je indijski proizvođač automobila, Mahindra.

Mahindra je navodno blizu dogovora sa NEVS oko kupovime većinskog paketa akcija kompanije. Isti izvor navodi da Indijci planiraju da ubrzaju povratak Saaba na zapadna tržišta, ali i da nastave razvoj i proizvodnju električnih automobila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije