Mogućnosti

Novi GT-R protiv najbržeg drona na svijetu (VIDEO)

Novi GT-R protiv najbržeg drona na svijetu (VIDEO)
Novi GT-R protiv najbržeg drona na svijetu (VIDEO)

Novi Nisan GT-R nastupa na ovogodišnjem Festivalu brzine u Gudvudu, a tom prilikom odmjerio je snage sa istoimenim dronom.

Jedinstveni dron teži svega 700 grama, a do 100 km/h ubrza za samo 1,3 sekunde i postiže 185 km/h. Razvijen je u saradnji sa Tornado XBlades Racing, a njegova četiri elektromotora dobijaju energiju iz 1400mAh litij-polimer baterija.

Njemu se suprotstavlja dodatno poboljšani GT-R sa 3.8 V6 biturbo motorom snažnim 570 KS. Savremenijeg izgleda i profinjenijeg interijera ovaj automobil i danas postavlja mjerila na stazi. 2,8 sekundi potrebno mu je za sprint do 100 km/h, a maksimalna brzina je 315 km/h.

Za upravljačem najatraktivnijeg Nissana i jednog od najboljih sportskih automobila Jan Mardenborou je 2014. godine osvojio slavni uspon dug dva kilometra vremenom od 49,27 sekundi.

Tisuće posjetitelja Festivala moći će u virtualnom svijetu sa suvozačeva sjedišta novog GT-R-a osjetiti uzbuđenje uspona s Mardenborouom za volanom. Nisan je uz pomoć uređaja Samsung Gear VR i najnaprednijih dinamičkih sjedala stvorio prvi 4D vozački simulator virtuelne stvarnosti. U vožnji s velškim trkačem u legendarnom GT-R-u istovremeno će moći uživati do 15 posjetilaca.

Još jedan rekorder će paliti gume pred očima posjetilaca Festivala za upravljačem GT-R-a NISMO, vlasnika rekorda u Ginisovoj knjizi. Taj automobil je u aprilu ove godine srušio rekord za najveću brzinu postignutu u driftu: pod uglom od 30 stepeni vozio je zapanjujućom brzinom od 304,96 km/h.

Ako se pitate koji je brži, dron ili automobil, pogledajte video trke u Silverstonu.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije