Mogućnosti

Novi Polo bi mogao dobiti R verziju sa 300 KS

Novi Polo bi mogao dobiti R verziju sa 300 KS
Foto: VW | Novi Polo bi mogao dobiti R verziju sa 300 KS

Ralf Keling iz Volkswagena izjavio je za Autocar kako je prototip snažnog Pola već izrađen te se trenutno analizira isplativost proizvodnje.

S obzirom da se spominje snaga od 300 KS, neki smatraju kako bi mogao ugroziti većeg Golfa.

Prošla generacija Pola imala je posebnu R WRC verziju sa 220 KS koja je proizvedena u ograničenom broju primjeraka (2.500) povodom uspjeha u reli prvenstvu. Volkswagen se u međuvremenu povukao iz relija, ali dolaskom nove generacije Pola pojavile su se spekulacije kako bi se uz GTI trebala naći i R verzija. Ralf Keling koji je zadužen za sektor malih automobila njemačkog proizvođača za britanski Autocar je izjavio:

"U Polu GTI se već nalazi 2,0-litreni turbo motor iz Golfa, a svakako ima još mjesta za dodatna poboljšanja".

Osim toga, izjavio je kako je snažan prototip Pola već sastavljen te se taj projekt trenutno analizira nakon čega će biti donesena konačna odluka. Spominje se snaga od oko 300 KS te 4Motion pogon na sve točkove. Neki ipak smatraju kako kako bi taj model ugrozio većeg Golfa. Ipak, u VW-u su najavili širenje "R" verzija njihovih modela, pa će tako poželjni gradski SUV T-Roc takođe dobiti sportsku R varijantu koja se već naveliko testira na cestama njemačke, a na tržištu će se naći sljedeće godine. Vrijeme će pokazati hoći li čelni ljudi Volkswagena dati zeleno svjetlo i za Polo R.

(jutarnji.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije