Mogućnosti

Novi jeftini Opel zvaće se Karl

Novi jeftini Opel zvaće se Karl
Novi jeftini Opel zvaće se Karl

Opel će od ljeta 2015. ponuditi kupcima novi model u segmentu mini automobila. Iako je riječ o najmanjem i najjeftinijem modelu u gami, Opel Karl će se proizvoditi u konfiguraciji sa 5 vrata, a moći će da preveze 4-5 putnika.

Od polovine 2015. godine, porodica mini i malih automobila kompanije Opel dobiće novog člana. Modelima Corsa i Adam pridružiće se Opel Karl.

Opel se odlučio za ovo ime jer ono predstavlja omaž jednom od sinova Adama Opela koji je osnovao kompaniju 1862. godine, prenosi B92.

I dok je Adam od Opela napravio najvećeg proizvođača bicikala u Njemačkoj, njegovi sinovi, Karl, Vilhelm i Fridrih, upustili su se u automobilsku avanturu 1898. godine, da bi već naredne godine napravili svoj prvi automobil.

Sa dužinom od 3,68 m, Opel Karl će biti značajno manji od modela Corsa, a funkcionalniji i jeftiniji od "lajfstajl" automobila sa 3 vrata, Opel Adam-a.

Novimodel suporotstaviće se na tržištu automobilima kao što su Reno Twingo, Pežo 108 ili Folksvagen Up!, a njegova niska cijena trebalo bi da bude jedan od prodajnih aduta.

Opel nije precizirao datum premijere modela Karl, ali pretpostavlja se da bi ovaj automobil mogao da bude predstavljen javnosti na ženevskom auto-salonu, u martu 2015.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije