Mogućnosti

Ovo (ni)je novi Land Rover Discovery

Ovo (ni)je novi Land Rover Discovery
Ovo (ni)je novi Land Rover Discovery

Na glamuroznom predstavljanju u Njujorku Land Rover je pokazao konceptni Discovery Vision za koji kažu da nije novi Discovery

Umjesto toga, ovaj koncept služi kao svojevrsni portal u budućnost, kotrljajući laboratorij koji pokazuje dizajnerski jezik i tehnologije koje ćemo uskoro dočekati na serijskim modelima iz Land Rovera, prenosi T-portal.

O čemu je tačno riječ? O tehnologijama od kojih će vam se zavrtjeti u glavi!

Za početak tu je daljinsko upravljanje automobilom pri malim brzinama. Tako je, da biste upravljali ovim čudom, nije potrebno sjediti za upravljačem. Ova tehnologija navodno bi trebala olakšati neke opasne manevre na terenu, kao i pojednostaviti proces instalacije prikolice.

Tu je i iduća generacija upravljanja gestikulacijom pa je tako bez fizičkog dodira moguće kontrolisati raznorazne funkcije od onoga što se prikazuje na ekranu do svjetala, pokazivača smjera, vrata itd.

Sva sjedala elektronski su kontrolisana pa ih je moguće razmještati s vozačkog mjesta.

Jesmo li spomenuli tehnologiju koja poklopac motora čini prozirnim?

Naravno, pored svega ovoga, laserska svjetla djeluju kao prošlonedeljna vijest, ali zato lasersko pozicioniranje koje omogućava savršeno parkiranje i izbjegavanje sakrivenih prepreka zvuči kao nešto iz SF filma.

Pored svega navedenog, u Land Roveru su valjda zaboravili reći što pokreće njihov koncept, no zato nisu zaboravili nekoliko puta napomenuti da, ponavljamo, ovo nije novi Land Rover Discovery.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije