Mogućnosti

Pogledajte kako bolid Formule 1 vozi po snijegu (VIDEO)

Pogledajte kako bolid Formule 1 vozi po snijegu (VIDEO)
Pogledajte kako bolid Formule 1 vozi po snijegu (VIDEO)

Ne vidimo svaki dan bolid Formule 1 kako se bori sa snijegom prekrivenom planinom.

Skrušeno priznajem da više ne pratim Formulu 1, ali pratio sam nekada i gotovo sam siguran da se ni jedna Velika nagrada nije održavala na stazama prekrivenim snijegom. Ne vidim načina kako bi to funkcionisalo.

Srećom, postoji kreativni marketinški odjel Red Bulla (čiju primarnu djelatnost gotovo da zaboravljamo uz sve marketinške materijale vezane za ekstremne sportove), koji je dobio slobodne ruke da napravi jedan mali eksperiment i da odgovor na pitanje može li bolid Formule 1 voziti po snijegu. Pa, uz odgovarajuću opremu poput lanaca i malo povišenje, itekako može.

Za upravljač bolida smjestio se Max Verstappen, 18-godišnji talent koji trenutno vozi za Scuderia Toro Rosso tim i koji nije propustio jedinstvenu priliku da napravi atraktivnu predstavu za publiku u austrijskim Alpama, ali i sve nas koji smo pogledali video.

Zvuk koji dopire iz njega odmah upućuje na to da se radi o starijem bolidu, preciznije RB7 iz 2011. godine kojim su upravljali Sebastian Vettel i Mark Webber. Pogoni ga kombinacija 2,4-litrenog V8 motora i KERS sustava, a navedene sezone osigurao je pobjedu na 12 od 19 održanih trka.

(NN, automobili.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije