Mogućnosti

Pojavile se skice urbanog terenca sa oznakom UAZ 3170

Pojavile se skice urbanog terenca sa oznakom UAZ 3170
Pojavile se skice urbanog terenca sa oznakom UAZ 3170

Na Fejsbuk stranici dilera Fabrike automobila iz Uljanovska objavljene su skice terenca o kome se u medijima spekuliše od prošle godine.

Izgleda da su skice noviteta plod vizije dilera, jer ih u ruskoj fabrici za sada nisu komentarisali, piše portal autorambler.ru.

Kao što je već poznato UAZ planira da lansira potpuno novi model, koji je za razliku od postojećih Patriota i Hantera pogodan za vožnju u gradskim uslovima. Automobil treba da bude kompaktniji i savremeniji od Patriota i  što je najvažnije ekonomičniji. Na njemu će biti primenjeno 30 procenata rješenja, razrađenih u okviru jedinstvene modularne platforme iz projekta Kortež.

Terenac sa oznakom 3170 imaće prema nepotvrđenim informacijama novi motor, daleko efikasniji od sadašnjih zapremine 2,7 i 2,2 litra, kao i šestostepeni manuelni mjenjač, a najverovatnije će dobiti i napredni sistem bezbjednosti baziran na tehnologiji pomoći vozaču VISION ADAS, koji se trenutno testira u Uljanovskoj fabrici automobila.

Dizajn noviteta za sada ostaje tajna, ali autori skica ne sumnjaju da model sa oznakom 3170 neće imati ništa zajedničko sa Patriotom. Proizvodnja terenca može da počne već 2020. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije