Mogućnosti

Porsche Mission E sve bliži proizvodnji

Porsche Mission E sve bliži proizvodnji
Foto: Ilustracija | Porsche Mission E sve bliži proizvodnji

Električni model giganta iz Štutgarta Porsche Mission E sve je bliži finalnoj verziji i serijskoj proizvodnji.

Prvi koncpet ovog modela prikazan je 2015. godine, a od tada smo imali prilike da vidimo različite špijunske fotografije, da čujemo različite glasine i na kraju smo dobili potvrđenu informaciju o tome da će on biti zvanično predstavljen tokom 2019. godine.

Ovog puta Porsche Mission E je uslikan kako kruži Ninburgringom, a kompanija se nada da će ovaj električni model moći da se nosi sa svojim konkurentima koji imaju motore sa unutrašnjim sagorjevanjem. Dizajn u velikoj meri podsjeća na onaj sa originalnog koncepeta u šta spada i jedna linija svjetla, koja se prostire cijelom širinom zadnjeg dijela. Međutim, finalna verzija je i dalje misterija.

Kada se pojavi, 2019. godine, Porsche Mission E će tržišno biti pozicioniran ispod modela Panamera. Električni sedan će biti dostupan u nekoliko verzija uključujući S i GTS. U formi koncepta, ovaj automobil je imao električni motor koji je proizvodio 590 konjskih snaga i koji je sa jednim punjenjem baterije mogao da pređe put od 500 kilometara. Od 0 do 100 km/h ubrzavao je za 3,5 sekunde, a krug na stazi Nirburgring je završio za samo 8 minuta. Kompanija navodi da će većina tih brojeva performansi ostati isti ili će čak biti i bolji.

Kako bi uspješno proizvodila Mission E, kompanija Porsche je uložila više od 700 miliona evra u razvoj nove fabrike i zaposlila je više od 1.400 ljudi.

(vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije